Eu si gradina

28 Iulie 2011

Cuplu reunit

Filed under: animalute, gradina, Pasari, Viața grădinii — Etichete:, , — Mihaela C.P. @ 10:01 pm

Aducerea pe lume a unor micuți  e pentru un cuplu o incercare grea: Mama se simte datoare sa isi sacrifice toata energia ei pentru noile vieti pe cale sa apara, ignorandu-l de multe ori pe tata, care se simte dat la o parte, abandonat. Uneori tatal se supara, se consuma amarnic necajit, alteori , cum este si cazul poveștii de față iși gasește alinare in compania altor doamne sau domnisoare care se arata disponibile si dornice de compania lui.

Așa s-a intâmplat si in ograda noastra cand dintr-un cuplu foarte bine inchegat , in care nimeni din afară nu putea sa-si bage…ciocul, doamnei i-a venit sorocul sa cloceasca. Si cum au fost tare simpatici amandoi , ne-am dorit sa ii inmultim si sa le asiguram continuitate in  curtea noastra. Cât s-o fi suparat de tare viitorul tatic atunci cand s-a trezit singur si respins de closca, nu stiu precis. Imi aduc aminte putin ca a stat o vreme mai singuratic, dar repede si-a gasit companie intr-o puicuta tot de rasa pitica, asa cum sunt si el si consoarta lui, dar de alt format si culoare.

Si asa a stat closca noastra o perioada la clocit oua, apoi atunci cand din oua au iesit numai trei puisori , le-a stat alaturi sa ii insoteasca in primii pasi in viata, sa ii invete ce si cum sa manace, sa bea, sa ciuguleasca iarba sau diverse verdeturi , sa fuga dupa gâze , sa scurme in cautare de râmișoare .

Closca, mama Grijulie cu puii ei

 

 

Mamica protectoare

Apoi dintr-o data intr-o (nu buna, pentru ei) zi nu i-a mai primit . Cam devreme mi s-a parut mie, ar fi putut sa le mai stea alaturi o perioada, dar daca ea s-a saturat de ei, n-ai avut ce ii mai face. A mai incercat mama sa ii inchida peste noapte impreuna , dar dimineata ii gasea pe pui cocotati care pe unde, piuind amărâți si bătuți că mama lor nu ii mai suporta alaturi . Si atunci am zis, aia e! E vara, nu o sa inghete de frig singuri peste noapte , daca nu le mai place impreuna, noaptea ii vom inchide separat.

Si incet, incet, am observat ca a observat si cocoselul disponibilitatea puicutei catre reunirea cuplului lor destramat, a observat si biata gainuta-pelerina-de-vreme-rea care la inceput i-a cam dat bataie puicii care parasise domiciliul conjugal, dar pe care a trebuit sa o accepte in cele din urma ca daca dragostea e mare, o fi vazut si ea biata ca nici cu bataie, nici cu alte metode nu i te poti opune.

Si acum ei doi isi petrec ziua

Din nou singurei

 

ziua

ca doi...porumbei

si isi petrec noaptea

Cocoțați

izolati , cocotati la inaltimi pe diverse rammuri de copaci(asta e gustul si al lor, si am observat ca si al puilor lor, sa stea cocoțați la inalltime).

Puii-Aveau si mai jos loc de dormit, dar au ales la pod

Anunțuri

2 comentarii »

  1. ce creaturici dragalase :))

    Comentariu de cristina — 2 August 2011 @ 6:09 pm

    • Dragalase si pe cat de mici , pe atat de viteze, cel putin cocoselul sarte la bataie cu toti cocosii mai mari de prin curte.

      Comentariu de Mihaela C.P. — 2 August 2011 @ 8:30 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: