Eu si gradina

16 ianuarie 2014

Cautatori

Filed under: blog — Etichete:, — Mihaela C.P. @ 7:05 pm

Spuneam candva, mai demult, ca ar fi amuzant de vazut ce cauta unii pe internet. Imi inchipui ca interesele sunt multiple si ca la mine ajung numai cautari mai cumintele , dar nu  din cele mai potrivite cu profilul relatarilor  mele de  aici , adeseori.

Pana acum nu m-am incumetat sa dezvalui gaselnitele care au condus catre subiectele abordate de mine.Am zis ca nu e frumos sa para ca rad de curiozitatile oamenilor, ba poate de multe ori ale unor copii.

Dar azi am gasit una care m-a convins.

Un om cauta raspuns la intrebarea ”cu ce se hraneste gandacul …” unul anume. Domne, uneori oamenii chiar au nevoie de ajutor.Poate cineva cunoaste un raspuns si il poate ajuta pe un cautator de buna credinta cu ceva.Nu?

Ia sa vedem, voi stiti sa le raspundeti ?

-”ce mananca gandacul pyrrhochoris apterus” –acest gandac mai este cunoscut si sub numele de vaca Domnului. De regula nu traieste in locuintele oamenilor, ci pe trunchiurile pomilor sau ale altor arbusti.

Nu am (mai) cometat niciuna dintre intrebarile de mai jos sau nelamuririle diversilor internauti, desi initial mai dadusem cate o sugestie, mi s-a parut atitudinea mea cam rautacioasa (nu ma puteam abtine si uneori, cand in viata de zi cu zi mai dai peste cate-un om/oama  cu lipsuri in locuri esentiale, dar surplusuri de  istericale  ,  iti vine sa-ti versi nervii pe cine ti-e mai la indemana)  si am renuntat la asta.

Iata ce isi doresc sa afle unii :

-”team iubit pisicute

-”domana care avut ogi voletipoze de pe lume” 

-”sa-mi pun capul intr-o fotografie”  

-”cum sami fac poza mai frumoasa

-”cand o sa vie ziua norocoasa a mai cu poze cu numele mihaela” 

-”poze cu nume george geanina =love

-”iubita lui grozav

-”tot imi fac timp si pentru amandoi

-”gandacii simt caldura

-”astept semnul ei” 

-”ce mai planteaza taranii

-”muncile de succes la tara

-”cea mai cunoscuta blogarita

-”de ce ma simt rau cand este foarte cald sau foarte frig

-”cat dureaza pentru un pom pana face fructe de cirese

-”pe cate ouo se pune o gainusa pitica la clocit

-”leneveala sub plapuma

-”plutim usoor

-”eu sunt un fluture

-”muncesc eu si il fac bogat

-”livada de zmeura” -:)

-”colind de iarna mam pornit intro gradina mam intilnit cu o albina

-”de ce insectele vara se string in jurul becului

-”fulgi de nea atarnati

-”plantare seminte ardei iute la glastra

-”poze cu fluturi in zapada

-”cum sa descarc minciuni pe canapea

-”coada de pisica 21

-”bebe lins pe cap de pisica”

-”iarna sunt si am venit

-”de ce are trandafirul tepi

-”o gradina saraca

-”eczema de contact volanul masinii” 

-”astrele sunt vizitate de albini

-”cautam prin gradini si nu stiam ca printre noi se nasc flori

-”planta uda ma si mi creste parul

-”crema nas rosu de la raceala

-”poze cu inimi si trandafiri si alte dinastea

-”muscatura de pisica umflat si inrosit

-”cand ii vad cocoselul

-”cocosu rosu italiana foto

-”modemul si putorul

-”nu traba furtunu mare numa sa stropeasca tare muzica”

-”muncile de succes la tara”

-”poezii despre maces”

-”aud miorlaituri de pisica in casa”

-”fotografiez nori”

-”am un bichon .ce vrea atunci cand face cu labutele ca si cand ar”

-”pe neasteptate a rasunat un tipat din spatele gradinii de trandafiri acum uscate”

-”povesti pe inserat”

-”cum se completeaza certificatul de depozit”

-”buna „sufletel” ce sa fac , prin casa la caldurica, tu”

-”plante care au flori roz si se inmultesc frunzele si sunt mici un pic rotunjoare”

-”curiosul george cand sa pierdut aparatul foto”

-”un dialog de 6 randuri de o fetita si o papadie”

-”cum se ingrijesc ardei iutii in ghiveci comestibili”

-”dimineti cu o cafea buna,poze”

-”carti mai putin citite”

-”picioare incaltate cu sandale rosii”

-”de ce este aleasa ca sol vestitor vrabiuta si nu porumbelul”

-”cand culeg rosii stranut”

-”gradini virtuale cu trandafiri”

-”pot sa strang frunzele din gradina? traducere in germana”

-”pitici din plastic”

-”comentarii frumoase despre fuga la servici”

-”informatii despre:de ce ghiocelul nu ingheata sub sapada”

-”nu credeti cum ca luna-i fereastra carei ziua-i zicem soare”

-”dialog despre mine si padure”

-”ce pe ce site poti sa scoti muzica care pe degeaba”

-”ce facem sa nu intre pisicile in stratul cu flori”

-”ardei de ghiveci iute”

-”imbratisare”

-”suc de rosii”

-”s-au primit boturi ”

-”rochi mai scurtute de seara pana dimineata”

-”capre pitice de vanzare.”

-”furtun galben gradina”

-”cainele babei omida”

-”dialog intre om si pisica despre curatenie”

-”cum se prepara gogosi ca la balci”

-”am prins o albina intr-o sticla am pus niste apa dar nu stiu ce sa ii dau de mancare”

-”rata domestica”

-”eu nu imi fac nici un plan

Publicitate

9 comentarii »

 1. toate sunt foarte interesante 🙂

  Comentariu de Alina — 17 ianuarie 2014 @ 6:33 pm

 2. Buna ! Am observat ca ai deschis subiectul despre cum l-ai numit chiar tu ‘gandacul pyrrhocoris apterus’ si despre modul sau de hranire.

  Acest gandac cunoscut si sub numele de ‘Vaca Domnului’ are un metabolism aparte, ceea ce-l face atat de special si protejat prin cuvantul biblic. Organismul si modul sau de dezvoltare ii permite inca din primele zile de trai sa se hraneasca cu resturile de seva si extractul de ‘mana’ sau stratul de la suprafata buruienilor cu frunzele palmate, brazdate. Apoi trebuie sa luam in calcul dispunerea aparatului digestiv si metoda de prehensie a aparatului bucal. Acest gandac poate secreta un anumit complex de substane foarte rafinate pe care le poate elibera prin trompa sa, cu o intepatura, in profunzimea oricarei tulpini, frunze pe care acesta este localizat. Acest proces poate decurge intr-un timp indelungat si fara graba, ceea ce metabolismul si atitudinea acestui gandac este lucrul de care el dispune.             Odata eliberat, acel complex de substante se va valorifica in interiorul plantei respective prin seva sa, in cateva minute ( cca. 18-25 min ) declansand o reactie a substanelor circulante in seva incat aceasta va coagula si va crea un bol nou de substane putin gelatinoase care vor iesi automat, respinse de planta, prin tulpina si frunzele sale. Acest bol coagulat, la inceput putin zemos, odata cu contactul cu aerul se va solidifica, dand nastere unei mici si striate pelicule la suprafata tulpinii si frunzelor acelei plante. Atat gandacii cei mici cat si cei adulti, ori fie ele femele cu un aparat digestiv putin diferit de cel masculin si cu alte preferinte, vor fi atrase de mirosul pe care pelicula il emana in timpul propiei formari, incat acestia vor veni si se vor infrupta din ea. Trebuie mentionat si faptul ca dupa savurarea acelei pelicule plantele ce au suferit acest proces vor avea o mai buna dezvoltare, intrucat acel bol de substane este format in mare parte din substante impure, daunatoare plantei, totodata putand respira dupa ce pelicula va fi consumata de respectivii gandaci. Pe langa aceste aspecte importante, figuram si faptul ca acesti gandaci nu vor parasi planta respectiva deoarece fiind atrasi de acel miros emanat de pelicula in formare sunt intr-un fel manipulati si constant atrasi incat nu vor dori a pleca, dar si datorita temperamentului lor limfatic. Intr-un alt aspect putem aminti si de faptul ca acea pelicula contine substante protectoare anticorozive, cu care acesti gandaci sunt acoperiti inca de la nastere. Trebuie tinut cont si ca acel bol de substante format de planta datorat substantei eliminata de gandac in profunzimea plantei este si poate fi asociat cu constitutia si formula chimica a mirului si a unui alt element tamaduitor descoperit de oameni cu cateva decenii in urma, in istoria greaca antica. Acesti gandaci sunt uimitori atat prin modul lor de trai cat si prin ceea ce produc poate cu diferite scopuri, fie ele alimentare, survenind numai cu rezultate bune asupra naturii, dar si a umanitatii prin simpla lor existent si colorit ce poate fi admirat, in jurul nostru.

  Comentariu de sniperhavoc — 17 ianuarie 2014 @ 4:15 pm

 3. Buna ! Am observat ca ai deschis subiectul despre cum l-ai numit chiar tu ‘gandacul pyrrhocoris apterus’ si despre modul sau de hranire.

  Acest gandac cunoscut si sub numele de ‘Vaca Domnului’ are un metabolism aparte, ceea ce-l face atat de special si protejat princuvantul biblic. Organismul si modul sau de dezvoltare ii permite inca din primele zile de trai sa se hraneasca cu resturile de seva si extractul de ‘mana’ sau stratul de la suprafata buruienilor cu frunzele palmate, brazdate. Apoi trebuie sa luam in calcul dispunerea aparatului digestiv si metoda de prehensie a aparatului bucal. Acest gandac poate secreta un anumit complex de substane foarte rafinate pe care le poate elibera prin troma sa, cu o intepatura, in interiorul oricarei tulpini pe care acesta este localizat. Acest proces poate decurge intr-un timp indelungat si fara graba, ceea ce metabolismul si atitudinea acestui gandac este lucrul de care el dispune. Odata eliberat, acel complex de substane se va valorifica in interiorul plantei respective prin seva sa, in cateva minute ( cca. 18-25 min ) declansand o reactie a substanelor circulante in seva incat aceasta va coagula si va crea un bol nou de substane putin gelatinoase care vor iesi automat, respinse de planta, prin tulpina si frunzele sale. Acest bol coagulat, la inceput putin zemos, odata cu contactul cu aerul se va solidifica, dand nastere unei mici si strate pelicule la suprafata tulpinii si frunzelor acelei plante. Atat gandacii ceimici cat si cei adulti, orifie ele femele cu un aparat digestiv putin diferit de cel masculin si cu alte preferinte, vor fi atrase de mirosul pe care pelicula il emana in timpul propiei formari, incat acestia vor veni si se vor infrupta din ea. Trebuie mentionat si faptul ca dupa savurarea acelei pelicule plantele ce au suferit acest proces vor avea o mai buna dezvoltare, intrucat acel bol de substane este format in mare parte din substante impure, daunatoare plantei, totodata putand respira dupa ce pelicula va fi consumata de respectivii gandaci. Pe langa aceste aspecte importante, figuram si faptul ca acesti gandaci nu vor parasi planta respectiva deoarece fiind atrasi de acel miros emanat de pelicula in formare sunt intr-un fel manipulati si constant atrasi incat nu vor dori a pleca, dar si datorita temperamentului lor limfatic. Intr-un alt aspect putem aminti si de faptul ca acea pelicula contine substante protectoare anticorozive, cu care acesti gandaci sunt acoperiti inca de la nastere. Trebuie tinut cont si ca acel bol de substante format de planta datorat substantei eliminata de gangad in profunzimea plantei este si poate fi asociat cu constitutia si formula chimica a mirului si a unui alt element tamaduitor descoperit de oameni cu cateva decenii in urma, in istoria greaca antica. Acesti gandaci sunt uimitori atat prin modul lor de trai cat si prin ceea ce produc poate cu diferite scopuri, fie ele alimentare, survenind numai cu rezultate bune asupra anturii.

  Comentariu de sniperhavoc — 17 ianuarie 2014 @ 4:08 pm

 4. -”cat dureaza pentru un pom pana face fructe de cirese” – aici raspunsul putem sa-l dam simplu – „cam tot atat cat dureaza pan-o face plopu’ mere si rachita micsunele”

  Comentariu de irenadaiana — 17 ianuarie 2014 @ 2:17 pm

 5. nu fiti rautaciosi – asta chiar e poetica –”nu credeti cum ca luna-i fereastra carei ziua-i zicem soare”. 🙂

  Comentariu de irenadaiana — 17 ianuarie 2014 @ 2:15 pm

 6. ”cat dureaza pentru un pom pana face fructe de cirese”.
  Depinde, mă gândesc eu … Că dacă pomul e prun, cred că durează destul de mult.

  Comentariu de Dan — 17 ianuarie 2014 @ 11:10 am

 7. cand sunt abatut si deprimat cu o postare ca aceasta imi revin sigur – doza de RUDOTEL.
  Noapte buna!

  Comentariu de vasile — 17 ianuarie 2014 @ 12:01 am

 8. Super tari, am vrut sa aleg una dintre ele, cea mai cea, dar n-am putut, toate sunt de nota 100… 😆

  Comentariu de dordefemeie — 16 ianuarie 2014 @ 8:53 pm

 9. ”dialog intre om si pisica despre curatenie”
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  pisica da clasa oricarui om la capitolul asta, deci mai corect era dialog intre pisica si om :))))))))))

  Comentariu de cristinac — 16 ianuarie 2014 @ 8:46 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: