Eu si gradina

5 mai 2013

Masa de Paste in natura

Filed under: insecte, Trandafiri, Viața grădinii — Etichete:, , — Mihaela C.P. @ 4:21 pm

M-am tot invartit printre trandafiri si am constatat ca unii sunt mai bine, mai avansati, cu bobocii mai mari, altii ramasi  in urma sau si mai rau, atacati de batalioane de pureci verzi.

Nu e bai, ca am cautat reteta ac de cojocul lor si am sa incerc sa o pun in aplicare, si anume: sapun de casa ras sub forma de fulgi de sapun si bine dizolvat in apa .Solutia , zice-se , ca nu ar fi pe placul acestor fapturi verzi; voi proba!

Pana atunci insa, o alta metoda si mai naturala am aplicat si pe moment  la indemana . Numai ca  masa de pureci se dovedeste prea mare fata de curatatorii naturali de pureci, gargaritele, din care eu numai una am vazut printre trandafiri. Or fi ele mai multe, dar daca sunt, sunt bine ascunse. Purecii insa stau la vedere.

Si cum aceea, unica intalnita se tot invartea pe o ramurica frageda de trandafir, Gargarita

….fara pureci mi s-a  parut mie atunci, insa la o mai atenta privire in fotografie bag de seama ca si acolo era cel putin o faptura de capturat (restul poate fusese eliminat de ea) .De pe o frunza pe  alta
Tine in brate bobocul

Si,  zic eu, sa o iau cu un fir mai gros de iarba de pe ramura curata si sa o mut pe o alta mai incarcata cu  ”alimente”, ca sa grabesc in felul asta descoperirea prazii de catre ea si sa-mi vad si de interesul meu: curatarea mai rapida .

Am scapat-o intai pe pamant , am incercat apoi sa o prind in  mana cu degetele mele boante, fara gheare (pierdute in batalia cu mutarea rasadurilor  afara), insa nu am reusit;  iar cu o frunza, nici asa, pana la urma ea singura s-a urcat frumos pe palma mea si asa am reusit sa o asez pe o frunzulita din apropierea unui boboc dornic, sunt convinsa,  sa ii  fie aplicata o metoda de eliberare de sub jugul purecos.

Nu si-a luat zborul spre cine stie ce zari, nici eu nu i-am cantat ”gargarita-rita, zbori in poienita” , nu ii solicitam serviciile  de prezicator , ci de curatator :).

Gargarita intre flori

Odata primul pas facut, am vazut ca ea a gasit masa verde , productia  din belsug  , am plecat si am lasat-o cu treaba.

Deci masa ar fi fost copioasa si, zic eu, ar fi putut sa mai invite la cina romantica inca pe cineva, un seaman de-al ei .

Oricare va fi urmarea, macar un purece, doi in minus si tot e ceva . Pe restul ii voi rapune eu daca altfel nu vor disparea .

Masa cu pureci verzi

.

 

 

22 comentarii »

  1. Superbe fotografiile si buburuza este de milioane!
    Sa te ajute in continuare!

    Comentariu de Brindusa — 8 mai 2013 @ 4:33 pm

  2. Superbe fotografii! Te-ai gandit sa participi la concursuri foto?
    Cat despre gargarite, poate fac o crescatorie si le vand pe net, sa fac si eu un ban cinstit. Trebuie sa ma interesez ce si cum, daca tot mi-ai dat ideea!

    Comentariu de cafeauata — 7 mai 2013 @ 11:31 pm

    • Nu m-am gandit la concursuri, nu sunt genul competitiv care sa fie stimulat de intrecerea cu altii, fac poze numai din curiozitate, pentru ca imi place sa imortalizez momente si sa le pastrez si rasfoiesc in calculator in zilele mai pustii si scurte din anotimpul rece.

      Comentariu de Mihaela C.P. — 8 mai 2013 @ 5:43 pm

      • Si mie imi place sa fac poze in gradina-am vreo 8ooo de poze cu flori, nori ,porumbeii vecinilor pe care ii inalta cu mare pasiune, pisoi si binenteles cu Yoyo catelul meu drag.

        Comentariu de rodica — 8 mai 2013 @ 5:51 pm

  3. Hristos a -nviat! Trandafirii mei sint mai in urma cu vegetatia-de abia acum incep sa apara , doar socul ma supara ca desi are flori aproape deschise si e plin -totusi arata rau ca are adica e plin de purici negri.

    Comentariu de rodica — 7 mai 2013 @ 5:09 pm

    • Socului nu ai ce-i face, lasa-l asa.Daca vei dori sa ii folosesti florile pentru suc sau sa le usuci pentru ceai, le vei putea spala culese pe fiecare in parte. Chiar daca se umple de purici , asa patesc si eu cu ai mei, in perioada de inflorire e de neegalat parfumul lui. 🙂

      Comentariu de Mihaela C.P. — 7 mai 2013 @ 5:19 pm

  4. Superbe pozele ! Era fericita buburuza si a stat super la pozat 🙂

    Comentariu de Dani — 6 mai 2013 @ 9:25 pm

  5. […] Ajaytao 2010, Clipitul unei raze, Bubuleatza, Bursucel, Cristi Moise, Dragoş Călinescu, Dia na, Eu şi grădina, Ştefania, ChGabriela, La Fee Blanche, My Life As Ioana, Între noapte şi zi, Notiţe în […]

    Pingback de A IV-a săptămână. | Graffiti-uri pe pereţii unei gări — 6 mai 2013 @ 5:12 pm

  6. pozele sunt teribile, te infioara purecii aia, noroc cu frumusetea de buburuza.
    in america se gasesc de cumparat buburuze vii 🙂

    Comentariu de cristina — 6 mai 2013 @ 11:07 am

    • Si in filmul pe care l-am vazut eu,produs in Austria, aduceau in cantitate mare gargarite de undeva.Acum nu mai stiu daca erau cumparate, dar posibil :).

      Comentariu de Mihaela C.P. — 7 mai 2013 @ 9:15 pm

  7. Am crezut si eu ca gargaritele rezolva totul. Din pacate nu au o asa mare putere. Anul trecut a trebuit sa dau pana la urma cu insecticid ca sa am dovlecei. Au pierit si puricii si gargaritele…

    Comentariu de Iulia — 6 mai 2013 @ 9:55 am

    • Se potriveste in cazul lor zicala latineasca (hehe, una hirundo non facit ver 😀 ) adaptata: cu o randunica (gargarita) nu se face primavara.

      Comentariu de Mihaela C.P. — 7 mai 2013 @ 9:17 pm

  8. Excelente fotografii! Felicitari Mihaela si felicitari mamarutei. Toate gandurile bune pentru tine, cu drag Mirela.

    Comentariu de MirelUna — 5 mai 2013 @ 9:28 pm

    • Gargarita nu stiu daca a facut treaba bine, ca sa merite felicitari :).Dar multumim pentru apreciere :).

      Comentariu de Mihaela C.P. — 5 mai 2013 @ 9:58 pm

  9. va ajuta la curatatul purecilor de pe trandafiri. deci nu e in plus acolo.
    nu am stiut ca aceste mici fapturi se hranesc cu asa ceva.

    Comentariu de Alina — 5 mai 2013 @ 8:35 pm

    • Nici eu nu am stiut pana nu demult, dar am vazut la tv intr-un film documentar despre protectia plantelor si metode naturale de aparare contra daunatorilor. Cred ca toate fiintele au un rost al lor, fiecare e hrana altora din jur .

      Comentariu de Mihaela C.P. — 5 mai 2013 @ 9:29 pm

  10. Chiar nu am știut că buburuzele micuțele, drăguțele mănâncă așa ceva!

    Comentariu de ina15 — 5 mai 2013 @ 8:10 pm

    • Am vazut un documentar despre plante , facut in Austria, in care arata cum la o ferma aduceau gargaritele in numar mare sa culeaga daunatorii .

      Comentariu de Mihaela C.P. — 5 mai 2013 @ 9:27 pm

  11. Cu siguranta trebuie sa iei masuri, naturiste sau nu impotriva lor, ca altfel vai de mama lor bietii trandafiri… 🙂 Sincer, eu preferam metodele mai putin naturiste, dar mult mai eficiente…

    Comentariu de dordefemeie — 5 mai 2013 @ 7:54 pm

    • Eu folosesc metode netoxice cu gandul la toate celelalte vietati care traiesc in apropierea plantelor si care pot fi afectate,gargarite, pasari de curte, pasari din cer, catei, pisica, inclusiv noi.

      Comentariu de Mihaela C.P. — 5 mai 2013 @ 9:26 pm

      • Nu te contrazic, nu as avea cum, dar imaginea bobocilor de trandafiri sufocati de animalutele alea mici si verzi ma oripila, asa ca as fi facut orice sa scap de ele 🙂

        Comentariu de dordefemeie — 5 mai 2013 @ 9:37 pm

  12. Reblogged this on Graffiti-uri pe pereţii unei gări.

    Comentariu de Diana şi Dan — 5 mai 2013 @ 4:55 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.